Fastelavnsboller med marcipan og nougat.
Dej
75 g smør
1 dl mælk
1 æg
1 spsk. sukker
25 g gær
250 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
50 g smeltet mørk chokolade
Fyld
50 g marcipan
100 g nougat
Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg og sukker i. Smulder smør sammen med melet og rør mælkeblandingen i. Ælt dejen og lad den hæve i 30 min.
Rul dejen tyndt ud og skær den i 12 firkanter på ca. 10x10 cm. Fordel marcipan og nougat på alle 12 stykker. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem sammen over fyldet. Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir på.
Pensel bollerne med det sammenpiskede æg og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Når bollerne er afkølede kommes den smeltede chokolade på dem.
Rigtig god fornøjelse :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar