onsdag den 4. april 2012


Tom Kha med rejer og fisk

4 kopper bouillon
1 stor håndfuld kaffir limeblade
4 cm. galanga rod skæres i tykke skiver 
4 stilke citrongræs skæres i stykker og smadret med kniv til at knuse
1-2 dåse kokosmælk
saft 2-3 limefrugter
2-4 spsk. fiskesauce
1-4 spsk. thailandsk chilipasta eller rød karrypasta
1½ tsk. sukker
250g champignon skåret i kvarte, afhængig af størrelse
1/4 hoved blomkål, brudt ind i buketter
3 skalotteløg eller 1/2 rød løg, skåret i tynde skiver
1/2 cherrytomater
1 stor håndfuld mynteblade eller basilikum
250g rejer pillede
300g hvid fisk.

I en stor gryde eller wok, kommes bouillon, løg, limeblade, galanga rod, og citrongræs. Bring i kog og skru derefter ned for varmen, lad det småkoge/simre i 30 minutter.

Derefter hældes kokosmælk i. Tilsæt limesaft, fiskesauce, chili pasta og sukker, indtil du kan lide balancen af varme, surt, salt og sød smag. Fisk og rejer kommes i og simre med i 5-10 minutter. Lige inden serveringen tilsættes champignon, cherrytomater og det hakkede mynte eller basilikum.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar