Tom Kha med rejer og fisk
4 kopper bouillon
1 stor håndfuld kaffir limeblade
4 cm. galanga rod skæres i tykke skiver
4 stilke citrongræs skæres i stykker og smadret med kniv til at knuse
1-2 dåse kokosmælk
saft 2-3 limefrugter
2-4 spsk. fiskesauce
1-4 spsk. thailandsk chilipasta eller rød karrypasta
1½ tsk. sukker
250g champignon skåret i kvarte, afhængig af størrelse
1/4 hoved blomkål, brudt ind i buketter
3 skalotteløg eller 1/2 rød løg, skåret i tynde skiver
1/2 cherrytomater
1 stor håndfuld mynteblade eller basilikum
1 stor håndfuld kaffir limeblade
4 cm. galanga rod skæres i tykke skiver
4 stilke citrongræs skæres i stykker og smadret med kniv til at knuse
1-2 dåse kokosmælk
saft 2-3 limefrugter
2-4 spsk. fiskesauce
1-4 spsk. thailandsk chilipasta eller rød karrypasta
1½ tsk. sukker
250g champignon skåret i kvarte, afhængig af størrelse
1/4 hoved blomkål, brudt ind i buketter
3 skalotteløg eller 1/2 rød løg, skåret i tynde skiver
1/2 cherrytomater
1 stor håndfuld mynteblade eller basilikum
250g rejer pillede
300g hvid fisk.
I en stor gryde eller wok, kommes bouillon, løg, limeblade, galanga rod, og
citrongræs. Bring i kog og skru derefter ned for varmen, lad det småkoge/simre i
30 minutter.
Derefter hældes kokosmælk i. Tilsæt limesaft, fiskesauce, chili pasta og sukker, indtil du kan lide balancen af varme, surt, salt og sød smag. Fisk og rejer kommes i og simre med i 5-10 minutter. Lige inden serveringen tilsættes champignon, cherrytomater og det hakkede mynte eller basilikum.
Derefter hældes kokosmælk i. Tilsæt limesaft, fiskesauce, chili pasta og sukker, indtil du kan lide balancen af varme, surt, salt og sød smag. Fisk og rejer kommes i og simre med i 5-10 minutter. Lige inden serveringen tilsættes champignon, cherrytomater og det hakkede mynte eller basilikum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar