torsdag den 12. april 2012





Wok med kylling og grøntsager.
Marinade:
2spsk. Soya
2spsk. Olie
2spsk. Citronsaft
1-2 Fed hvidløg
1 Rød chili
1cm. Frisk ingefær revet
Marineret kyllingefilet: Rør en marinade af soya, olie, citron, lime, revet ingefær, stødt koriander, hvidløg og frisk rød chili (små uden kerner). Skær kyllingefilet i mindre tern, og vend dem i marinaden. Lad det trække i ca. 30 minutter, mens du forbereder grøntsagerne

Grøntsager:
2spsk. Olie
2spsk. Fiskesauce
1bdt. Korianderblade
1 stk. Peberfrugt (rød eller gul)
1 bdt. Forårsløg
1 fed hvidløg
300g wok grøntsager
1 rød chili
2cm. Frisk ingefær revet
Lidt citronsaft.
Grøntsager: Gør det let og køb en pose friske wok grøntsager (hvidkål, porrer, gulerødder, bønnespirer, løg). Skræl et frisk ingefær og snit i små stykker, hak hvidløg og chili fint, rens forårsløg og skær i mindre stykker, skyl og hak frisk koriander. Skær en rød peber i mindre tern.

Ris eller Nudler: Kog ris eller nudler efter anvisningen på pakken, og skyl dem efter kogetid over med kold vand.

En god ide at have alle ingredienser klar til stegning.

Varm lidt olie op i en wok eller høj stegepande. Der skal være godt knald på varmen. Svits hurtigt chili, hvidløg og ingefær. Tilsæt kyllingestykker med marinade og svits med et par minutter. Man skal røre i det konstant ellers brænder det på. Kom de snittede grøntsager i, over et par gange, dryp fiskesaucen i og svits med. Til sidst vendes nudlerne eller ris med i blandingen, sammen med forårsløg, og ekstra olie, lime og citronsaft, friskhakket koriander. Steg det hele godt af et par minutter.
Server straks, evt. med sød chilisovs som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar